KİLİS / MUSABEYLİ - Yatılı Bölge Ortaokulu

Yatılı Bölge Ortaokulu

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı Musabeyli Kilis
Vizyon
Cumhuriyetimizin gelecekte yetişkinleri olacak öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde daima kaliteyi zirveye taşıyan ve zirvede tuta, sürekli değişen ve gelişen bir kurum olabilmektir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için demokratik, laik çağdaş bireyler yetiştirebilmek, ilçemizde, ilimizde ve bölgemizde her yönüyle örnek ve lider bir okul olabilmektir.
Misyon
Biz; bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
Başarılar
Çeşitli branşlarda 8 Kupa 5 Plaket 10 tanede madalyamız bulunmaktadır. En son 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 4 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesine, 3 öğrencimiz Anadolu Sağlık Meslek Lisesine, 10 öğrencimiz Anadolu Liselerine 5 Öğrencimiz Meslek Liselerinin Anadolu bölümlerine 35 öğrencimiz ise diğer ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmiştir.
Öğretim Şekli :Normal-Tekli
Dolmuşlar Kilis-Musabeyli arasında yolcu taşımacılığı yapmaktadır.
Yerleşim Yeri
1995 yılında Kilis´in il olmasıyla birlikte kendisine bağlanan 46 köyüyle ilçe statüsü kazanmıştır. Yaklaşık 1500 civarında nüfusa sahiptir. Zeytincilik ve bağcılık önemli geçim kaynaklarındandır.
İl merkezine uzaklığı yaklaşık 30 km İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 1 km
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda futbol takımı kurulmuş olup ilçe ve il düzeyinde başarıları mevcuttur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda "We are Against Discrimination" adlı ERASMUS+ projesi ve "Effective Communication - Communication Skills" isimli Erasmus+ projeleri yürütülmüştür.
Diğer Hususlar
Okulumuz 1 Mart 2023 tarihi itibariyle Musabeyli AİHL okul binası ve pansiyonunda hizmet vermektedir.